Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


'Ge dem fingret och de tar hela handen?' Det finns människor som målar på tyg och så målar de kanske även på duk. Det vill säga såväl tavlor och kuddar och tyg vilka pryder golv eller bord. Själv läste jag 'coincidence' som 'coin cidence'.


Fingervisning (Del 1)




En bekant till Göran målar dukar med färger på. I en del tavlor från den sista tiden i hans produktion, när det är minst en människa med i 'landskapet', han har med minst en figur vilken har ett grönt långfinger med i bild. Som du vet har Göran sitt finger med i en del syltburkar och han är en person med flera intressen än ett. Han har kallats litet av varje som har just med fingrar att göra och en del av hans musiksmak har visst något med fingrar att göra. En bondfilm som har något med finger att göra, har sin givna plats där hyllan och en hand är gjord i lera som syns förgylld vara, står nära intill. 'Långfinger', 'Klåfinger' och andra smeknamn finns för honom att stundom lystra till. I alla fall så har han utställning mest för 'hemliga klubben' och inte står han ofta och hänger på vårsalongen heller. Han tycks föredra 'vår salong', som han valt att se på saken. Vännen har fått Göran att börja måla och de verkar vara 'såta vänner'. Bara att de sällan ses tillsammans i mer offentliga sammanhang. De träffas i ärenden som har just med 'hemliga klubben' att göra. Det är en liten diskret klubb och ett tag när de var nio, föreslog någon det inofficiella namnet 'De nio målarna', för att påminna något om deras intresse för sällsynta böcker. Men någon ville kunna invända att Dorothy Sayers ingalunda var en särskilt exklusiv författare, vad man än sedan kunde säga om hennes författarskap. Själv föredrog han flera andra författare av såväl detektivhistorier som rent historiska böcker. En ytterligare medlem sade då något som lät precis som 'Slaget om Trafalgar Square'. Precis efter den hemliga middagen, under vilken pratat om 'ett annat land' och i förbigående sagt något om kyckling. Att 'det sägs smaka precis som kyckling'. Sedan smakade visst fisken som 'fågel', som för att något tillföra ämnet som kommit sådär på tal.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 175 gånger
Publicerad 2021-11-25 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP