Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grönskönsnostalgi



Vinden åker kana

nedför kullen

det enda den önskar

är att vara fri



Mannen seglar haven

vältrar minnen

framtiden han hoppas

blir mild utan skri



Glatt en jänta vadar

genom öppna hagar

för blomstren hon sjunger

med slösande rik fantasi



Blinde tiggarn vandrar

bort från all sluten betong

han vägrar allt stelbent

famnar all sinnesfrenesi



Bygden spolas varsamt

ren av regnvibrationer

från staden flyr drömmen

dit för all grönskönsnostalgi




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-11-25 09:14



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Wow!
Helt underbart befriande reningsbad
i din alldeles egen ordrikedom!


”Blinde tiggarn vandrar

bort från all sluten betong

han vägrar allt stelbent

famnar all sinnesfrenesi ”

...bär jag med mig på min vandring.

Tack!
2021-11-25

  Susen VIP
Ditt språk är enormt! Du fångar min uppmärksamhet redan vid titeln! Snyggt
2021-11-25

  Elinor Sörensson VIP
Som en sprudlande visa i
grönskimrande tonart ljuder den
genom en bygd klädd i glädjeskrud.

2021-11-25

  Solstrale VIP
Vinden, mannen, jäntan, tiggarn, betongen och bygden i en skön ordkavalkad! Grönskönsnostalgi bättre kan det ej bli! :)
2021-11-25
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP