Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Adventsljus

Det första ljuset i staken lyser.
Jag öppnar lucka ett i min kalender.
Sätter mig sen i soffan och myser.
Till alla sjuka en tanke jag sänder.

Andra ljuset tänds på denna dag.
Huset doftar av pepparkaka.
Vi är sitter tillsammans du och jag.
Strax skall vi på glöggen smaka.

Nu lyser trenne ljus i staken.
I radion spelas julens sånger.
Snön dalar ner och glittrar på taken.
Till far har vi köpt långkalsonger.


Fyra ljus brinner med klara lågor.
Granen ger oss många glädjestunder.
Barnet i krubban ställer inga frågor.
Vi är andaktsfulla inför julens under.


















Bunden vers (Rim) av Cikoria Blå VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-11-25 15:18



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Härligt diktat om advent med fina rim!
2021-11-28

  Gunnel Eriksson VIP
Stämning och skickligt utformade rim.
2021-11-28

  stormengudrun VIP
Jättefin adventsdikt som ger mig en ombonad känsla och förväntan av julens under <3
2021-11-27

  Monica Lindgren
Skickligt rimmat!
2021-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP