Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De kulmagade, de med utslag

Shamanerna håller somligheterna
vajande,
sig själva på glänt, löpande, fortsättningsvis;
durkdrivna

Tanken bågnar under tunga tempi

Bokstavlingarnas nybyggen löser ut
i karga lösljud,
i Kyzyls kargyrachöömej

Råvattnens kalla novemberpoesi
tecknar
i vilda abstraktioners stjärnljus

Vi gör allt om intet
men ingen förnär,
eller alla förnär,
inget om intet

Kropparna står tunga
i sin traktan

Saliga äro de smarta och klipska,
de friska och vältränade,
de kåta och försigkomna;
maktskiktets välutrustade

Förbannade vare de trötta
och räddhågade och fattiga,
de garantipensionerade,
ty dem ska vi sparka undan,
och vi ska ondgöra oss,
skapa förutsättningar,
dra tillbaka medborgarskap,
införa visitationszoner

Ja, saliga äro de envisa,
som vet sitt värde,
ty de ska tammefan bestämma,
på dumsnutars och sjukligas bekostnad

Förbannade vare de språklösa
gettofolken,
ty de tynger ekonomierna

Ja, åt helvete med de bakomliggande
och förestående,
och tiggarna
som oskönar gathörnen

Må folkstanken sjunka
i de förgiftade bajsbrunnarna,
låt sanningen skudda klasarna av kraftlösa
av sig

Låt de snuviga stå sitt kast,
låt ondgöra de förkylningsbenägna

Gör de oönskade fredlösa,
och låt de fräscha och starka
handskas

Må beväpningen få gott vapenföre
Vi är trötta på barn som inte blir nåt,
och på damer som inte brekar
i synk med tidens behov

Låt de alltför många
bli de tillräckligt få

Gallra hårt i folkdjupen,
förneka, se rakt igenom

Ner i avloppsdikena
med kulmagade
och de med utslag

Gör de otränade en tjänst




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-25 16:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP