Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den magiska doktorns ordination: Kärlek och sanning

Efter samtalet med min doktor,

som var medicinmotståndare,

så flög jag hem på cykeln, tänk 

att alla mina svåra problem ska 

kunna lösas på ett så enkelt sätt!

Nu aka vi se... kärlek och sanning 

hur ska jag få tag på det, hmmm...

Mina så kallade vänner är omogna 

egoister, och min barndomsfamilj 

schizofren och påtagligt dysfunktionell

och här sitter jag i mitt lilla råtthål

till lägenhet och är gränspsykotisk 

och panikångesten skriker i min 

psykosomatiskt utmattade kropp 

samt att mitt tvångssynsrom har 

kommit tillbaka plus att socialen

vägrar att ge mig pengar så att jag 

är tvungen att snatta mat, och på

akutpsyk hävdar de att jag simulerar

mina symptom plus att jag snart 

kommer att bli vräkt från min 

jävla lägenhet, och Jimmie Åkesson, 

Ebba Busch-Thor och för att inte 

tala om Ulf Kristersson!

Kärlek och sanning, låt mig se, 

vart ska jag kunna hitta det..?

Jag började läsa Bibeln och gå 

till en jättebra församling 

med en massa härliga människor, 

jag blev kristet troende och 

efter en tid så mådde jag mycket 

bättre, samt att mina praktiska 

problem löste sig, jag fick ett jobb 

och medicin mot mina diagnoser. 

Gud kom in i mitt liv och bit 

efter bit föll på plats, jag insåg 

sanningen och kände kärleken 

och första gången i mitt liv 

så upplevde jag vad frid 

är någonting härligt underbart.

 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-25 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP