Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pappa skulle ha blivit psykotisk...


Pensionen och kakor



Lär dig förstå din pension !
Den består av flera delar.
Nämligen 3-6 olika.
Inte lika alltså.

Tycker du om kakor ?
Med strössel på ?
Eller såna datoriserade ?
Ja tack...och påtår.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Gunnar Hilén VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-25 17:51



Bookmark and Share


  Kaktusblomma
Ekonomiska systemet (spelet) är brutalt
Före pensionen oxå
Mellan länder
Egentligen bedriver vi slavhandel fortfarande
Men istället för ev svart människa i ett vitt hem så är det ett svart land i ett vitt land
En vit fabrik i ett svart land
Osv
Vi blir aldrig rättvisa men vi låtsas vara
2021-11-28

    Lena Staaf VIP
Den som haft en bra lön, jobbat heltid och kunnat satsa på en privat pensionsförsäkring kan leva gott på gamla dar. Övriga icke.
2021-11-26

  Öknens Ros VIP
Ett obegripligt pensionssystem, åt den som har skall varda givet, ni andra får smulor.
2021-11-26

  Onomatoprofet VIP
Det är ganska enkelt: ju längre du har jobbat desto mindre kakor (och pengar) får du.
2021-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP