Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt skriven våren 2019


Vardagar i Göteborg

Tre sjuåringar gick utan att veta vart de skulle
Bar matkassar och kortärmat fast det var kallt.
Skrattande ansikten och slängiga ben
Hjärtan som slog i ett vintersolsken.

En knarkare väntade på en spårvagnshållplats
Log mot en flicka och nynnade glatt
Att hon minsann skulle älska en karl
Älska som om hon var oförstörbar

En farmor höll hårt i sitt barnbarns lilla hand
Gick i affärer och såg vad som fanns.
Leksaker i olika former och nyanser
Låtsades att barnet inte hade cancer.

En 13årig flicka grät på en buss
Såg ut genom fönstret och andades tungt
Mörkbruna ögon och en halsduk som neon
Ingen annan visste var sorgen kom ifrån.

Det är bara en stund, en sekund du är här
Jag ser dig, så tänk på hur vackert det är
Du lever, du kämpar, du är stark och svag.
Låt ingen och inget ta sönder idag.






Fri vers (Fri form) av EmmaAmanda
Läst 190 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-25 21:44



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando
gripande samt stark förmedling
2021-12-05

  Monica Lindgren
Ja, "det är bara en stund, en sekund du är här". Vackert!
2021-12-03
  > Nästa text
< Föregående

EmmaAmanda