Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Novemberbagatell 14

 

 

Sitter i mörkret

blickar ut genom fönstret

ser ljuset komma

och gå minnena bleknat

kan fortfarande inte

 

förstå varför han

lämnats ensam i en vrå

doft av linoleum

röster som tystnat orkar

inte skrika mer ändå

 

ingen som lyssnar

på ett ostämt piano

eller handklaver

hasande fötter skuggor

som ingen längre ser ut

 

genom ett fönster

anar ljuset utanför

känner med fingret

över ett vältummat brev

dina sista ord älskar

 

inte längre dig

har funnit en ny kärlek

är lycklig idag

dörren till hans rum öppnas

dags för dagens medicin

 

vännen i nöden

dag efter dag år efter

år fram till döden

finns du i mina tankar

dag som natt utan drömmar

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-11-26 10:26



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Har undrat över minst två saker 'den här senaste tiden'. Hur det går för älskande människor, Pär Sörman samt de vanligen så kringresande sällskapen som besöks flitigt då de är i som faggorna.
2021-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP