Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Existens.


Igen


är det så här blod smakar?
äter såna här år
din egen felplacerade rädsla?
äter den enda ånger
du någonsin burit runt på
tillräckligt länge för att lösa in.
är det här du kan lämna in
dina biljetter för tid och evighet?
ett lotteri av sekunder, minuter,
timmar, dagar, veckor, år, årtionden
för att tyst vända sig till det s k ödet.
för att allt du försökte säga i det
vänder sig i öronen
men aldrig i munnen.
du måste få ditt hjärta upplyft
till din hals och din tunga
så att orden därifrån
ljuder klara och tydliga
tills du kan smaka det
på baksidan av tungan
medan du säger "igen".




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 248 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-11-26 11:36



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
"Modernistisk" poesi är konsten att konstruera tankar och känslor på ett krångligare sätt.
2021-11-27

  alicja lappalainen VIP
ett manifest
2021-11-26

  Staffan Nilsson

Gillar verkligen
MEN
"för att tyst vända sig till det s k ödet"
s k gör våld på flödet.
Det framgår redan att du har invändningar och s k visar att du inte tror att läsaren begriper det.

Om jag var elak hade jag sagt att jag känner mig förolämpad.
Som du vet är jag snäll.

Trevlig helg!
Staffan
2021-11-26

    Sefarge VIP
Mäktig lyrik
Som slår på
sin egen
Underbara
stränga-lyra
;)

2021-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen