Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tore Wretman gav inspiration. Kökspojken som senare blev stjärnkock.


Drömknog


Hans liv ett knog
på slamrig krog
men trivs som fisk
bland kärl och disk


på kalvfärsbiff
han sätter piff
med lätthet mör
i smarrigt smör


i hemlighet
en sopp-profet
kött märg och ben
å laxfilén


en kör det ryker
soppatorsk nej
men gäddor stryker
liksom en och annan sej


husmanskost å stök
strular ibland
men räknar med bök
över ting han ej rår på


pajdrömmar far
på våffeldar
se där en palt
med bacon allt


lök dopp-i-kopp
potatispop
köttvälling ren
på torkat ben


nån gång en stek
blir kryddors lek
med häpnad slår
och stjärnglans når




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-11-26 13:58



Bookmark and Share


  Susen VIP
Stjärnglans på denna meny. Snyggt rim med inspirerande titel likaså
2021-11-29

    Lena Staaf VIP
Rolig och snärtig text! Nog kan drömkocken sola sig men de som jobbar i köket får slita...
2021-11-27

  AiA Maria den fria

Dofter
Smaker
Bilder

i ett rikt flöde
som minner om pulsen
i kökets domäner.

Tack!
2021-11-27

  angela Täubert fd Jansson VIP
Smarrigt underhållande bakomjobb blues!
2021-11-27

  Elinor Sörensson VIP
Skickligt skildrat, med rim och
allt, om matkonsten i ett säkert
stressigt restaurangkök. Bland
dessa rader sprids de ljuvaste
dofter och smaker. Så det vattnas
i munnen.

Och en finn hyllning till Tore
Wretman.
2021-11-26

  Öknens Ros VIP
Jobba inom hotell- och restaurang är ett riktigt slitgöra.
2021-11-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag har diskat på nattklubb. Hatade det.
Helst arbetar jag inte alls.
2021-11-26
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP