Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Forskare varnar för att utomjordiska organismer

Forskare varnar för att utomjordiska organismer kan resa med vår rymdfarkost och förorena jorden

BioScience.

Vi kan bara spekulera vilka typer av organismer som kan påträffas om astrobiologer hittade liv, säger Ricciardi. "De mest troliga livsformerna skulle vara mikrobiella och förmodligen se ut som bakterier." Forskare tror att risken för interplanetär kontaminering är extremt låg, delvis för att svåra förhållanden i yttre rymden gör det osannolikt att potentiella liftande organismer kommer att överleva en resa utanför en mänsklig rymdfarkost. Vi bör dock fortsätta att uppmärksamma interplanetär kontaminering baserat på den negativa påverkan som invasiva arter har haft på jorden, enligt Ricciardi. Människor har skadat ekosystem runt om i världen, vilket tillåter organismer att invadera nya miljöer som de aldrig skulle nå naturligt.Forskare berättar mänsklighetens historia av att flytta arter till nya miljöer på jorden, där dessa organismer kan bli invasiva och skada inhemska arter; de säger att sådant beteende tyder på att samma sak kan hända med utomjordiskt liv på en annan planet som förorenar jorden och vice versa, enligt tidningen som publicerades den 17 november i tidskriften BioScience. "Sökandet efter liv bortom vår värld är en spännande strävan som kan ge enorma upptäckter inom en inte alltför avlägsen framtid," berättade huvudförfattaren Anthony Ricciardi, professor i invasionsbiologi vid McGill University i Montreal, till WordsSideKick.com. "Men inför ökande rymduppdrag (inklusive de som är avsedda att returnera prover till jorden), är det avgörande att minska riskerna för biologisk kontaminering i båda riktningarna."




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-26 17:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP