Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2021,11,27 lördag. Jag tror Gud hatar världen. Det är därför han inte bor i den.


När sömnen uteblir

Med tankekraft färdas min ångest
de sista milen till ensamheten.
Där kan jag alltid vila mitt huvud
mot sorgens enda utväg – löftet.

Det sprakande ljusets högtid närmar sig
i vinternattens bistra svärta.
Om jag bara visste vägen hem,
nu vet jag inte om jag någonsin kommer att se den.

Mitt liv har bekantat sig med bestialiska mord
och hotet tar aldrig slut.
Så jag lever i frustration och vanmakt,
där bara ett självmord anses adekvat.

Eller som media svänger till det:
- Vilken Nazist från SD vill vara tomte i år?
Så älskade Gud världen att ingen kan leva i den längre.
Tack vare globalt kärnvapenkrig,

och drömmande människor.

Jag sover inte längre som jag ska.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-11-27 01:33



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Och raderna högst upp

Vilket manifest

WOW
2021-11-30

    Lars Gullberg
Vilken fantastisk diktarröst du har
jag blev het tagen av den

och stum av innehållet.

Stort tack Min poetvän Mats.
du berör
2021-11-30

  Emanuel Sigridsson VIP
En text skriven vid det skarpslipade nuet. Slutet: och drömmande människor. Jag sover inte längre som jag skall, är bedövande. Nu tänker jag inte som Du, men jag känna som Du.
2021-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP