Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bilden skall pressas strykas tas om...


BACKAFALL I ALLA FALL...

Jag bär på en gåva nu, ett hopp ifrån dig
nu ordnar ju allt sig för mig igen min vän!
Vi börjar ifrån där vi sist var
så är ju starten helt klar
OK då vi bara drar
men vilken väg
vi då tar...

Via Backafallen förstås och sen till S:t Ibbs kyrka
där låter vi blicken landa sen ner i Sundet och sen
vidare bort mot Danmark och den sköna synen är
bara att dyrka, den ger en så´n glädjande styrka
kom jag inte in, skulle jag så klart dyrka mig in....

Dyker då en segelbåt upp nu är ju bilden och
tillställningen helt fulländad, men stor risk finns
att man av all skönhet kan bli mer än bländad
det kan till och med hända att man blir
så gripen att man tar till lipen...

När det allra vackraste ens innersta strängar når
då kommer det bara inte en tår, det kommer
en tåreflod, efteråt känner man sig jätte ung
till och med mer friskare än vad man va´ innan
man har ju renat sitt blod! Vad man e´???
Självklart vid jättegott: Mod!







Fri vers av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-11-27 17:17



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Den e så underbar, denna sång, som jag har njutit av sen barnsben här i svensk-finland:
Flicka från Backafall,
briggen Tre Bröder
kryssar i kväll i Karibiska sjön,
medan en landvind från kusten i söder
stryker som sunnan därhemma kring ön. Luften är kryddad av tusende salvor, men jag ger bort dem varendaste en mot att få vandra bland
Backafalls malvor
allt medan månen går vakt över Hven.

Sången ljuder...
Tack!!!
2021-11-30

  Solstrale VIP
Briggen tre bröder... ? Var det eller hur?
En underbart fin vers du seglar in med på den vita duken här på poeter.ses ark... "Ark"... Solsken till dig för denna ska du ha! :)
2021-11-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
"Vid seglatsen" som
låten ju heter, jag äl-
skade den som liten
flicka, till Ven längtade
jag alltid, bodde i L-a
från 1967-2012... När
jag var liten var låten
svartlistad i Sveriges
Radio...
2021-11-27

    Sefarge VIP
Tack för ljuva sommarminnen!
Tänker på Backafalls malva
Och Diktaren Jönsson
Dikten Firar 70. Nästa år.
Då den utgavs 1952.
Tiden går men den
Dikten även förvandlad
Till sång,överlever ju än!
I människor hjärtan
Som all god lyrik!
;)


2021-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt