Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NYLLENAS DANS

Till synes lyckliga nyllen

i tingeltangelidyllen

Stan är besudlad med glitter

och med dessa nyllens fnitter

 

Guldkalvsdyrkan klockan  tre

Fast "kalven" är en bock

Hoppas allting brinner ner

så alla får en chock

Eldkastaren som jag såg

i en film med DiCaprio

borde bränna halm och strå

så att min själ kan få ro

 

Plytena drar runt på stan

förpestar atmosfären

Jag är hellre hemmavid

och läser Proletären

Vägrar vara hjärntvättad

Medströms flyter döda

Motströms simmar levande

Snart ses halmen glöda

 

 

LARZ GUSTAFSSON 28/11 2021

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 110 gånger
Publicerad 2021-11-28 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP