Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mörka tankar ljusna...


Övermåttan mörkt? - Dubbeltanka


skymningen är mer
än mörk denna november
ljusen brinna upp

göra det än mörkare
mörkare än mörkt, minsann!


Då tänds adventsljus
tankar gå från moll till dur
jaga på flykten

det mörka missmodets glans -
"Hosianna, Davids son..."




Bunden vers (Tanka) av Caprice! VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-28 15:59



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Det är sömnens och lyktornas tid, snart blir den vit också. Ja, december är en fin månad, det för du fram väl.
2021-11-30

    Khayyam
Julejus är en liten tröts för de ljusdepriverade/vinterdeprimerade.

Inte så långt kvar tack och lov.
2021-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP