Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en cisman

och därmed med basta. Oturligt nog måste jag i fredags lämna tillbaka mitt lån till det lokala biblioteket Bokens titel var öppenhjärtigt kort och gott fittskrift en antologi om fittor och jag tordes inte först låna den. Skämskudden var på. Men dag två gick jag ånyo åter till bibblan för att se om den var. Vilket den var och modigt gick jag fram till lånedisken med exemplaret och lånade den. Damen för det är nästan alltid en dam höll stenhårt god min. Det skall hon ha en eloge för. Så nu har jag jag lämnat det mesta åt sidan för att lära mig mer om människans mångfacetterade könsliv
Det första som slog mig var att i alla negativa sammanhang förekom ordet man annars ersatt med hen eller en. Det hela fick mig att tänka på det berömda sovjetiska suddgummit. Den som någon gång prenumererat på Nyheter från Sovjetunionen kanske känner till förfarandet under Sovjetunionens existens. Ni vet man fick artiklar om olika händelser. När sedan makten kände behov av att ändra historieskrivningen fick man helt enkelt nya artiklar och en instruktion att förstöra de gamla. Ni kanske tror att det är specifikt kommunistiskt. Men jag skulle vilja säga att det är allmänmänskligt. Se bara på vänsterns försök att i USA rasera gamla monument över segerherrarna i amerikanska inbördeskriget och daesh förstörelse i Palmyra en stad fylld av historiska minnesmärken. Det är i grund och botten lika civiliserat som när hundar lämnar urin för att markera Här är jag.
Men åter till ämnet. Att vara homosexuell eller lesbisk förefaller för mig relativt lätt att förstå åtminstone intellektuellt Jag kan leva sida vid sida med homofiler så länge de inte försöker att uppvakta mig men vad är egentligen transvestiter egentligen? Är det önskan i en man att klä sig i kvinnokläder som är det primära eller ligger något djupare en så? Jag har fått för mig att dragshow är främst en show för att glädja en publik och efter showens slut byter man om till civila kläder och går ut i gatuvimlet som en vanlig person. Min fantasi kan inte föreställa sig hur det kan kännas att uppleva sig själv som född i en manskropp men längta efter att vara en kvinna och då menar jag längta (forts följer)




Övriga genrer (Essä/Recension) av Sören Turesson VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-28 21:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det låter som ett ”förvirrat beteende”, att inte riktigt veta vilket kön man är.
2021-11-30

    Askanden
om man inte vet vad en cisman är, är man förmodligen en cisman...
2021-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP