Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Önskar få lysa

Låt mig få skina,
åtminstone för en stund.

Låt mig stråla som stjärnan gjorde en gång,
den som jag köpte för en del av den första lönen jag fick efter föräldraledigheten.

Låt mig, liksom stjärnan, få tillbaka lite av ljuset, det där ljuset som kommer inifrån.

Min uråldriga julstjärna behöver ny lampa,
sen kan den ge oss av sitt ljus igen.

Men jag då?

Här hjälper ingen ny lampa och uppkoppling mot elnätet.

Men låt mig ändå...

Åh, låt mig få lysa lite,
så ni kan se att jag finns här för er
mitt i det mörka.




Fri vers (Fri form) av Cikoria Blå VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-11-29 12:53



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Ibland kan ett leende lysa upp
både avsändare och mottagare.
Jag tycker mycket om din dikt.
2021-11-30

  stormengudrun VIP
Åh så fin och självutlämnande:-)
2021-11-30

  Öknens Ros VIP
Varm och innerlig önskan, må du skina i vintermörkret!
2021-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP