Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skyndsam vinter

rosa bergen i skymning klockan fem
en rand av guld och färgerna svävar
ovan marken som andas in is i jord

ingen sol men färgerna målar ljus-
strålar som ser varma ut, som
falskt smicker haglar snön ned

luften att försöka hinna andas
kristallvägen och kinden för
solen att sakta glömma bort

det doftar kallt som mint i näsan
och natten kommer som en mörk-
läggningsgardin: sveper ned rullas

ned som en blinkning från ett
öga bakom ögonlock himlen
är lika svart som denna kyla

halkar på tjäle in i drömmen
släckte törsten efter mer av
allt och fryser och frågar

om trycket i tinning och
tankar är en effekt av
gravitationen eller gudars röster




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-29 21:18



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så fint
2021-12-03

  agh.nilsson
Jag älskar dig
2021-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen