Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur askan in i elden

Tänk blott på tanken
att jag skadar dig min kära
för nog kan det va nära
om jag inte lägger till manken

Nu kan jag känna stanken
och därför bör jag svära
att jag läxan så ska lära
att jag slippa må min vank sen

Gud hjälpe mig från detta
ja, jag känner nu en hand
som leder mig tillrätta

Som kan lossa mina band
från den vredens hetta
som sätter värld i brand




Bunden vers (Sonett) av Bengt H VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-30 08:10



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om att vilja vara en god människa/medmänniska.
2021-12-01

  Solstrale VIP
Det var ord och inga visor, och under askan glimmar glöden, den som löser nöden! Bra skrivet om det som en behöver göra upp med!
2021-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP