Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens drottning

Hon är doften

hon är natten

hon är tjärnens månljusblänk

björkskogsviskningen

om våren

bäckens lek och vattenstänk

 

Hon är skogen

hon är mörkret

skuggan med sitt renlavshår

säger "kom nu",

visar vägen

så att bara han förstår

 

Rymdhavsdjupet

blomsterstranden

bädden som är ängsullslen:

"vila lite",

"kom och lägg dig"

"Kvällen är ju midnattssen"

 

Hon är kyssen

hon är värmen

famnen som förenar oss

Bredvid henne

slutar resan

under rymdens stjärnnattsbloss

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-11-30 20:22



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Den känns så skön att läsa. En äkta romantik.
2022-06-16

  Eva Langrath VIP
Vacker och känslig dikt med mycket fin språkmelodi.
2021-12-02

  Änglaögon
En sån vacker hyllning till en älskad.
2021-12-02

  Kajan VIP
Så känsligt skildrat, och fullständigt tonsäkert. Nästan synd att den ej är inläst, för rytmen är helt naturlig; men man kan ju läsa högt själv..
2021-12-01

  Öknens Ros VIP
Underbar poesi!
2021-12-01

  Kungskobran VIP
Underbart fint om ett kvinnligt väsens trollmakt
2021-12-01

  AiA Maria den fria

Ljuvligt
Ödmjukt
Kraftfullt
Vackert

Tack!
2021-11-30

  Sparvögat VIP
Så underbart vackert faller dina ord…
2021-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP