Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Masters plan



Master plan

Förtvivlan och känslan av död. Det var en själslig död. Hennes barska röst ” vad gnäller du om? Du har alltid en plan, och så en plan för planen och så ytterligare tre planer. Du har alltid planerat allt in i absurdum.” En annan kvinnas spydiga röst ” ditt kärleksspråket kanske är ord, har du någonsin skrivit poesi eller en novell det kanske du skulle testa?”

Mörker över allt mörker och så mina tankar. Ljudboken i bakgrunden. Hennes ord i huvudet som far runt” dubbar alltid en plan, och så en plan för planen.”

Jag minns kvällarna med hon den första magiska, där jag planerat allt, vilka filmer som skulle ses, var vi skulle äta, när vi skulle äta. Och hur hon följde med. Jag mindes hon den där kvinnan med barska rösten ochnspår av tydlig dialekt som härstammar från Dalarna, ” du har alltid en plan och så en plan för det….”

Tio tusen frågor tre dagar för en helg. Tio tusen frågor på väg från Dalarna till mig och min irritation då svaren kom för långsamt. En plan och så en plan förmodanden och så en plan B och c. Jag hatar spontanitet. Jag avskyr att inte ha full kontroll. Jag avskyr folk som pratar. Jag avskyr allt som stör min tystnad min hjärna. Min plan har fyra dimensioner och lyser med blått ljus genom mina sinnen. Och likt en råtta i en labyrint ser jag hur hon tar sig fram. Vart ska hon gå, höger eller vänster. Vad väntar henne om hon går rakt fram? Oavsett vad så har jag en plan ör det. Kontroll, sadism.

Det där kom till mig då jag spelade bordsrollspel på 1980-talet. Alltid en plan och så en plan för det. Det sadisitiska kom med Batman- skurken jokern som hoppar runt av förtjusning då offren går i fällan. ” Nick Nack” i bondfilmen ”mannen med den gyllene pistolen.” Jag har alltid älskat planeringen och disciplinen. En plan. Och så en plan för planen.

Jag ligger naken i mörkret och jag lyssnar på boken. Jag minns då bdsm var på riktigt ”9 1/2 veckor” och Madonnas ”erotica” Guns and roses ” use your illusion” Alice Cooper och Aerosmith. Det var så uppenbart medans Beatles och rollingstones var mer subtilt, men ändå lite samma sak. Orden. Disciplinen. Planen. Kanske är det jag orden, disciplinen och så planen. Masters plan.




Övriga genrer (Kåseri) av PPQ
Läst 155 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-01 05:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ