Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Jag tycker att det är bra att ha lite information om ackorden, ackord, spikar, kombinationer i Sverige vi bara informeras av polisen på svaga villkor. Markus Oskarsson vill ha förslag på vad han ska skriva härnäst på sin blogg.


Är vi mästare i ackord, spikar och kombinationer?

Denna artikel är en annons. Men det är definitivt ingen spik. Men... om du inte läser om spikar kan du inte sticka priset! :D

Gasspik.

Detta är redan en klassiker: huset såldes med alla verktyg, inklusive gas. På gatan där det inte fanns något gasnät. I grund och botten "monterades en falsk mätare", några gulbelagda rör fixerades på gården, kaminen kopplades till en cylinder instoppad i väggen, byggd där. Folk köpte huset, flyttade, lagade mat i tre dagar på spisen... och stängde av gasen. De märkte att det låg en flaska i väggen när de började skrika i telefonen på Distrigaz, att varför slår de inte på gasen snabbare...

Spike med rinnande vatten.

Det här är en indigokopia med gasen: skördetröskorna satte en tunna på husets vind och band kranarna vid den. Folk kom för att se huset, öppnade kranen... allt var bra. De tog hand om dokumenten, betalningarna, allt... och sedan flyttade de in i huset. De hade en fast mängd på 50 liter vatten... tills de insåg att de fick betala för att gräva en brunn, för en vattenpump, en elinstallation, att dra rör och andra dyra saker.

Spikar? Vi har fortfarande ... men artikeln är ingen spik! Och inget pris!

:) Spik med kedjan.

Visst kommer du ihåg att... på gatan, framför dig, böjde sig en kille eller en tjej plötsligt ner och skrek "Titta vilken guldkedja jag hittade!". Och sedan fortsatte de med dig och förundrades över den enorma guldkedjan. Om du bara tittade på den massiva guldkedjan... killen/tjejen hoppade på dig att han/hon inte behöver en kedja, att 50 - 100 - 300 - 500 lei skulle hjälpa honom mer (beroende på hur bra presenningarna såg ut på spiken). Och om du var glad över att få en guldkedja för 300 lei... det var perfekt, att du upptäckte hos den första juveleraren att tur är otur, att guld är en tråd och att dina chanser att bling-bling är noll. Potatissticka istället för iPhone. I en tid då "leverans med verifiering" inte fanns fanns det en hel uppsjö av starka personer som "säljer oklanderliga iPhones" på Internet och skickade med bud istället för iPhone-potatis/stenar/tofflor. De förlitade sig förstås på att det inte gick att verifiera vad som fanns i paketet, och identifierings-/åtalsförfarandet var så svårt att inte många hade tålamodet att hålla sig till dem.

Känner du till en spik? Låt mig berätta dessa så återkommer vi till det, du vet. Spike med den falska kuriren (detta görs fortfarande idag). Getskötarna svarar på annonserna som läggs upp på profilsajterna och säger att de är från ett annat land och att de vill köpa föremålet. Efter en förhandling i världens ögon kommer de överens om priset och säger att de betalar pengarna på plats till ett internationellt budfirma. Och det företaget kommer till säljaren, tar produkten och låser upp pengarna när köparen (alltså flocken) bekräftar att produkten är den som stod i annonsen. Naturligtvis, om den stackars säljaren håller med... kommer köparens kusin till honom, ta produkten och... var frisk, för ingen stör dig med de pengarna!

Spike med olyckan. Klockan tre på morgonen ringer telefonen: Pappa, det är jag, jag gjorde en olycka, jag ska ge dig polisen på telefonen. Hej, jag är åklagare Uncescu, sonen råkade ut för en fruktansvärd olycka och är hållen för utredning. För att lösa detta måste du gå och sätta in på kontot som jag nu skickar dig via SMS beloppet [från 1k till inget nummer], annars är det en olycka. Ring inte till någon, ring inte pojken för han hålls tillbaka och om han får reda på att vi hjälper honom... så har vi kört på alla och speciellt honom. Prata inte med någon om det för vi kan inte hjälpa honom om han är där! De... om det hände att den stackars mannen fick en pojke, vaknade ur sömnen och skräckslagen... under den första timmen skulle han gå till banken och överföra pengarna.

Spika med byggarna.

Vissa lockbubblor skriver på annonssajterna att de lägger kakel, gräver brunnar, installerar parkett... vad som helst. De är bra på konstruktion och landskapsarkitektur... eftersom jag är bra på att spela harpa. Men det spelar ingen roll. Folk ringer dem, de går för att se arbetet. De kommer överens om priset, kommer till jobbet efter en vecka, tar med sig ett verktygsnät och ber om förskott för att gå till materialen. Ingen kan hitta dem längre, jag svarar inte i telefon längre, det finns tre strykjärn i verktygsnätet, en plåt och en tandlös skruvmejsel. Piggen med bänken. Mejlet från banken kommer: 780 lei har dragits från ditt konto. För att sluta betala går du in på bankens hemsida, anger dina kortuppgifter och trycker på "Jag godkänner inte betalningen". Eller: Ditt konto har blockerats. För att låsa upp, skriv in länken, logga in med dina kortuppgifter och påbörja upplåsningen. Folk kommer in, anger sina kortuppgifter (inklusive deras CVC) och sedan meddelas de av banken om de galna köpen de har gjort online... Men eftersom Bitdefender har haft den högsta upptäcktsfrekvensen i branschen under de senaste 5 åren, kan denna spik enkelt stoppas om du installerar den. På samma sätt kan all din onlineshopping göras säkert, om du är skyddad av produkterna i Bitdefender-sviten. Och även om det har liten inverkan på systemet, använder få resurser, använder Bitdefender artificiell intelligens och andra revolutionerande teknologier som förutser, förebygger, upptäcker och åtgärdar även de senaste cyberhoten. Ovanstående är bara några av spikarna. Jag vet inte om de andra... men jag vet om dessa online som vi lätt kan undvika. Gå in på länken och läs vilka fördelar du kan ha när du är skyddad av Bitdefender. Gå sedan tillbaka hit till bloggen och skriv i en kommentar vad som är den viktigaste fördelen för dig.Bitdefender Black Friday

Kategori: för barn, blogg innehåller reklam, Smile och Soul Activity. Föreningen bygger på de medel som erhålls på detta sätt. Alla inlägg som publiceras i kategorin "barn" hjälper barn att övervinna problem i sina liv, tillhandahålla kläder och mediciner eller stödja andra humanitära ändamål... Du kan hitta mer information på

www.zss.ro

 

och www.cabral.ro/reclama

 
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-01 09:18Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Spikar finns överallt.
På skönhetssalongen: "Och när jag bad om min ungdom tillbaka, berättade han att han hade en uppsättning vassa knivar."
"Jag gick in genom en dörr där det stod Kvinnor och det fanns bara toaletter."
Det är ett skämt, du går in på sajten, du läser topparna som andra hade och i slutet skickar det dig att köpa antivirus "
Den nyaste spiken!
"Flick Mr. Rhyme och hans fru - de marknadsförde intensivt en 1NVESTFINANCE investeringssida på Instagram, de tog alla pengarna och försvann och hundratals människor blev lurade och rånade på tusentals euro. Ingen ger det på TV och familjen Flick tar inte emot ansvar för vad de har gjort "..
2021-12-01

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Är dessa spikar??

Den hetaste spiken är hos den från "Ia?i" som beställde en penisförstorare och fick ett förstoringsglas
2021-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP