Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur spegelns vågiga glas


Skiftande fragment
ur spegelns glans

Skimrande
av allt som fogats
samman

Skärvorna av din gestalt

Stirrande ut ur spegelns
vågiga glas

Sökande något ur
svunnen tid

och något ur just
denna dag

Ser sommar, vinter
höst och vår

Ser ögonblick som
snabbt förgår

Ser vakenhet och dröm

Ser in i varje spricka
efter vad det var som lagade
den

Över tidens gång

Ser till sist bland alla
schatteringar i spegelns glas

En hel gestalt

Och jag i den




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-01 10:20



Bookmark and Share


  Margit Grell
Fin rörelse i texten. Man känner att något ska hända av allt som fogas samman. Upplösningen kommer i de två sista raderna. Fint.
2021-12-01

    Lena Staaf VIP
När skärvorna formas till en hel bild. Fint!
2021-12-01

  Kungskobran VIP
När alla sprickor kan sätts samman till en helhet, då är man i hamn.
Mycket bra bokmärkes
2021-12-01

  Solstrale VIP
Gott når man finner sig själv! En god schattering i ordvalen som bär budskapet fram!
2021-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP