Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sann berättelse om ett bankbesök

 

 

Han gick till banken klädd i arbetskläder
håret var ganska långt, skägget vildvuxet

han framförde sitt ärende
och lämnade fram ett bevittnat papper

damen bakom disken sa
att hon inte kunde godkänna det
eftersom det ena namnet inte gick att läsa

då tog han fram en sedel
la den bredvid papperet
pekade på namnet och frågade
om det möjligtvis var bekant

hon tog papperet och gick
kom tillbaka efter en stund

ärendet genomfördes utan problem




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2021-12-01 10:31



Bookmark and Share


  Anya VIP
Funderar på vems underskriften var. En mycket känd person. kanske en kung? en intressant berättelse.
2021-12-05

  Olof Lagerhorn VIP
Det är inte alla som fått ett papper
bevittnat av en kung! Fyndigt och
väl återgiven scen.
2021-12-02

  limerick
Hände detta på 1500-talet och var den skäggige mannen möjligen Gustav Vasa?
2021-12-02

  Blomma-Stjärna VIP
Mannen hade kungen till att bevittna hans papper - eller hur?
2021-12-01

  Margit Grell
Ser scenen som i en film.
Väntar på nästa sekvens.
Intressant!
2021-12-01

    Lena Staaf VIP
Det ser ut som en muta. Ger obehagsvibbar.
2021-12-01

  Kungskobran VIP
Har man makt fixar sig allt, men bank ID är nog säkrare än en signatur
2021-12-01

  Gunnel Eriksson VIP
Jag förstår inte heller.
Fanns mannen på sedeln eller
ville han visa att Gustav Wasa minsann var skäggig han också?
Eller var sedeln en muta? I så fall ......
2021-12-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Som sagt, utsidan säger inte alltid allt. Intressant dikt, att fundera över.
2021-12-01

  Monica Lindgren
Hon blev alltså mutad?! Förstår inte riktigt. - Väl mitt förstånd det är fel på...
2021-12-01

  ULJO
Märklig situation. Men inte ovanligt.
2021-12-01

  AiA Maria den fria

*ler*

Ovanligt
Facinerande
val av godkänt(?) sätt att identifiera/vidimera på...
Å såklart väcks nyfikenheten
på vem...mannen eller underskriften är

Tack!
2021-12-01

  Öknens Ros VIP
"Man ska inte döma hunden efter håren!"
2021-12-01

  Niliboy
Det var som tusan, förkommer sådant?
2021-12-01

  Maria Sundelin VIP
List vinner över fördomar
Kramar
2021-12-01

  Feliaxel VIP
Märklig situation som framkallar frågor
2021-12-01

  Sparvögat VIP
Ett spännande bankärende som lämnar kvar en undran, vem var mannen…
2021-12-01

  Solstrale VIP
Det var då,tur! :) heureka-moment! :)
2021-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP