Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andlös samhörighet i det stora putsväcket


Känslan av trygghet
förutsätter bortseenden,
egenskyggade krumbukter,
”valv bakom valv”
- men det är där,
på flykt från oss själva
genom fristädernas gränder,
vi lyfter pennan, penseln, koppen,
sätter snurr, rullar axiom, tolkar teorem
och cirkulerar bevis,
hemmablinda i det stora putsväcket

Vi definierar, namnger, klassificerar,
och tror att vi därmed vet, förstår, kan lämna därhän
- men just på grund av namnet kan vi inte förstå,
känna, omfatta;
inte se
- för namnet, termen, definitionen
är en slöja som gömmer;
namnet är ett gömsle,
termen ett bråddjup;
vår benägenhet att definiera en lättköpt ursäkt

Tinget, personen, djuret, växten, planeten,
KOSMOS
döljs under namnets förbannelse

Kunde vi avstå benämningen
hade vi en chans att förnimma
varelsen, växten, personen,
levandet, varandet;

det som är där före namnet,
före termen, före definitionen;

en andlös samhörighet




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 77 gånger
Publicerad 2021-12-01 11:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP