Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KROPP OCH SJÄL

Människan består av hö,

hav och himmel, sand och snö,

sedan finns det mycket mer,

som man inte riktigt ser.

Människan är fantasi,

hunger, rörelse, geni.

Hon består av kropp och själ,

yta liksom djup jämväl.

Själen, som är människans,

sitter ini någonstans.

Kroppen sitter utanpå.

Den går bättre att förstå.

Kroppens kött är halm och hö.

Bäst den lever, skall den dö.

Själen är av annan sort

och kan inte alls gå bort.

Båda är beroende

av varandras existens,

om du så är troende

eller inte bryr dig ens.




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-01 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP