Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helig Jord

Tar kyrkan mot mig när jag dör,
i helig jord såsom sig bör?
Det är mitt dilemma...
Blir jag nedgrävd hemma?
Är det gubben min som strör
myllan som finns utanför,
på mig när jag dör?

Och säger prästen: "Se er för!
Ty, liket smittar innanför",
med en hotfull stämma?
Försöker han dem skrämma?
Så att gubben ensam gör
jobbet prästen ej utför,
såsom präster bör.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 116 gånger
Publicerad 2021-12-01 12:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP