Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det hät är den första dikten med rim jag någonsin har skrivit. Jag har alltid tyckt att rim är oseriöst. Jag tänkte inte skriva med rim först men jag hade Cornelis Vreeswijks grimasch och morgonen i huvudet så den blev så här.


rimfrost

Vill klämma sönder
min själ med nål,
för att finna lycka.

Inne i själen
finns ett hål,
som jag gjärna vill smycka.

Bakom stenhjärta
av betong
finns en plats för oss båda.

Vi kan sitta
i vår kokong,
där ska total frid råda.




Fri vers av verkligen
Läst 350 gånger
Publicerad 2006-07-30 12:07



Bookmark and Share


  Evelina-B
jag fick en bild i huvudet när jag läste dikten...
skulle nog beskriva bilden som någon slags frihet.
2006-07-31

  annso.fie
Det är svårt att få till en bra dikt med rim, ofta kan orden kännas ansträngda och verka nästan desperat ditsatta.

Första och tredje verserna i din dikt tycker jag är underbara, men du tappar något i dem båda andra. Dock väldigt bra för att vara din första dikt på rim, med lite övning så kanske du blir en riktig hajjare på det där! ;)
2006-07-30
  > Nästa text
< Föregående

verkligen
verkligen