Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tangenternas mästare

På flygeln flammar ljuset
som kärleken har tänt
det strömmar skön musik
från svart och vit tangent

Musik som smeksamt böljar
kring rummets atmosfär
en filharmonisk glädje
från tiden som hölls kär

Han skrev ett mästerverk
och reste runt i världen
där mötte han en kvinna
som följde med på färden

Hon fanns vid hans sida
i storm och vackert väder
resvägen var vidsträckt
till små och stora städer

Han spelade så vackert
och många ville höra
med sina sköna toner
han ville dem beröra

Kring tonerna han skrev
det fanns en viss mystär
där skapades ett äventyr
en dröm likt en chimär

Nu har han blivit gammal
och kvinnan finns ej mer
musiken strömmar vidare
kring det som livet ger

Musiken kan ej tystna
den lever ständigt kvar
till minne av sin kärlek
och tiderna som var

På flygeln flammar ljuset
för evig kärleks skull
det strömmar skön musik
av minnen är den full

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 256 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-06 07:07



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Dina ord här läsligt svävar, att en läsare här nog bävar, av känsla för aldrig att just du, kommer att slarva med ditt 'nu', utan ständigt skapar med viss bravur, den skörd med texter finns att ösa ur...
2021-12-08

  Blomma-Stjärna VIP
skön och läsvärd dikt - jag undrar vem musikern är - fast det som spelar roll finns redan med i dikten; musik, skapande, kärlek - vad mer kan man begära som drivmedel på livets båt?
2021-12-06

  Feliaxel VIP
Vackert
2021-12-06

  AiA Maria den fria

Sinnligt vackra toner!

Tack!
2021-12-06

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om kärlekens musik.
2021-12-06

    Lena Staaf VIP
Musik och evig kärlek betyder ett rikt liv!
2021-12-06

  Solstrale VIP
Underbar lyrisk romantisk läsning!
2021-12-06

  Maria Sundelin VIP
Vackert om musikens betydelse
2021-12-06

  Kungskobran VIP
Franz Liszt?
2021-12-06

  Öknens Ros VIP
Sköna melodier på flygel flöda
Musiken kan ingen döda
Kärleken till densamma
Kan vi alla anamma
2021-12-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO