Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dans på schackbräda

Rad vid rad de stolta står
det är pjäsernas enda chans
Blott en gång om året
de bjuder upp till dans

Kung vit den stiliga charmören
han smög till ruta fem
Vänslades med svarta damen
men tvingades att backa hem

Den svarta snabba löparen
han rusade över hela spelet
Och tornet i en vig rockad
hittade så det dolda felet

Tornet slåss för egen ära
hjälpt av bonde och av häst
Kungens makt den synas
av löparen som allra bäst

Bönderna de skrattade
särskilt nummer tre
Men den svarta hästen
han kunde inte le

Den paranta svarta damen
hon tog ett väldigt hopp
Med den vita springaren
sen tog allting stopp

Drottningen är viktigaste kuggen
de andra på sina platser satt
Ett drag, ett ödesdigert fel
och plötsligt är man matt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 257 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-12-02 06:41



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Häftigt! Som ett drag mellan ljus och mörker, Kung Bore med Fröken Rimfrost och Svarta Madam får spel!
2021-12-06

  Blomma-Stjärna VIP
alltså, verkligen snygg och rolig schackbeskrivning - matt nu - tack!
2021-12-03

  Anya VIP
Snyggt rimmat med schack i centrum.
2021-12-03

  Eva Langrath VIP
Snygg dikt på rim, jag tycker om tonen i orden.
2021-12-03

    Lena Staaf VIP
En rolig dikt med rim och schwung!
2021-12-02

  Susen VIP
Snyggt på rim. Gillar den humoristiska tonen.
2021-12-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Schackspelets
strategi sägs vara
underlag till, hur strid
skall läggas upp och
där finns ju en diger
grupp. Du fick där till
en dans också en
chans att i scenen
få fart på benen!


2021-12-02

  Öknens Ros VIP
Humoristiskt om schackspelets pjäser och deras roller!
2021-12-02

  Kungskobran VIP
Underbart härligt beskrivet om schack.
Man blir matt.
2021-12-02

  Feliaxel VIP
Kul beskrivning av spelet
2021-12-02

  Maria Sundelin VIP
Hihi rolig beskrivning
2021-12-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO