Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Poesi för en paus


Sorgens dagar

Det har varit sorgens tragiska dagar

En man blev skjuten trots nyskrivna lagar

Nihilism men mycket etik råder i var mans hand

Som uppenbart råder mångtydigt i vårt land

Hårdare tag längtar en del efter i dag

Men i vilken skriven står det lag?

Det är farligt på en del platser att vistas

Där människor inte kan samtala utan att tvistas

Konflikter har fått fotfäste i mediala kanaler

Som livsvilja och tro på livet ner maler

Människor blir oroligare ju äldre de blir

Och bygger murar och staket runt sina revir

Ledsamt är det att en och annan inte kan bli låta

Att med sina omoraliska handlingar stolt ståta

”Jag litar inte längre på någon” En kvinna säger

Hon går sedan omvägar och för människor ensamt väjer

Sorgens dagar går så småningom över i glada dagar

Och politiker fortsätter att skriva nya lagar

När händelser över tiden av en del glöms bort

Kommer händelser att hamna i en utrednings rapport

Om du är hänsynsfull och skötsam mot ägande andras

Kan man sannolikt ändå att för detta kunna klandras

 

Taleptox Skrev

Den 20210702

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 88 gånger
Publicerad 2021-12-02 07:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP