Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min minimalistiska julkalender utspelar sig inom en studiecirkel, en slags kombination av litteratursällskap och syjunta. Fem kvinnor utgör stommen i cirkeln, en sjätte dyker upp ibland. Foto av författaren. Lapptäcke av mormors kusin.


Tio för de stora och fem för de små, lucka 2

Beda: Jag ber om ursäkt men jag orkar verkligen  inte brodera mera idag. Min näthinna är överfull av korsstygn, stjälkstygn och gåsögon. Kan vi inte läsa en bok i stället?

Cilla: Jag håller med! Ta den där om Clownen Jac, av Hjalmar Bergman!

Dora: Det är en dåraktig skröna. Huvudpersonen ljuger hela tiden. Jag håller mig till min damast.

Emma: Jag håller mig för skratt, och jag håller mig i stolskarmarna. Vet ni förresten att en sån här fåtölj brukar kallas en emma?

Ada: Allvarligt, brudar, vi har mycket att stå i innan jul om lapptäcket ska bli färdigt. Litteraturen får vänta till nästa år. Det är min bestämda åsikt.

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Nanna X
Läst 2418 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2021-12-02 08:48



Bookmark and Share


    prima donna
Aha ett lapptäcke där alla bidrar med nåt! Blir det månde poesi inbroderat i quilten?
2021-12-06

    Lena Söderkvist VIP
Haha. En diskussion uppstår om vad som skall diskuteras. Fyndigt.
2021-12-03

  Solstrale VIP
Kul förvecklingar! Och ordvrängeri med ekvilibrism som briljerar! Tack! :)
2021-12-03

    ej medlem längre
Det är en konst att skriva dialog på det sättet du gör. Underbart, kreativt och lekfullt skapar du julstämning som få.
2021-12-02

    Lars Gullberg
Du skapar så mysiga karaktärer. Ett tjejgäng. Hur länge har dom känt varann ? Ja fantasin skulle kunna sätta dom I ett litet mikrohus högt uppe på apelsinplaneten. Det är saga, så j.k ska vara. Du är alltid så bra. Ja, proffsig. Det är som om du bara trollar fram dom här figurerna ur fickorna. Wow i år igen.

Tack//L
2021-12-02

  Kajan VIP
En viljornas kamp anas, som det brukar vara, när flera ska tillsammans vara..
2021-12-02

  Anya VIP
" Jag håller mig i stolskarmarna" Kul! Få se om det blir någon litteratur eller om lapptäcket prioriteras. Heja dig!!! Så kul med kalender.
2021-12-02

  Maria Sundelin VIP
Gnabbet fortsätter att roa
2021-12-02

  TrollTörnTrappan VIP
Roligt hur deras repliker är relativt alfabetiska..! Rösterna blev en smula mer bekanta idag - fast jag känner dem ingalunda ännu.

Dragkampen mellan textil och texter misstänker jag reflekterar din egen belägenhet litegrann..?
2021-12-02

  AiA Maria den fria

*ler*

Underbart berikande kvinnor!

Tack!
2021-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X