Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ÅGUST I HELFVETETS DOMSTOL

Ågust : Medan bläckkrutet stelnar
och pennan kyla av sig svavelsyrans
bläckhorn,
putsas ordstädet rent inför nästa
exekution.

-Vem står på tur nästa gång ?

Ågust : Den som förjänt det.

-Då återstår digert arbete.

Ågust : Ja,de ska fan vara
skrivbordsadvokat,åklagare,bödel
och kronvittne
i helfvetets domstol.

-Vadan afser Strindberg vara
i görning närmast ?

Ågust : Afsätta Oscar två,
hissa opp Ibsen i flaggstång
ofvan kongelige teatern i Oslo,
ställa Heidenstam i skampåle
på stortorget i gamla stan,
sätta barnaskänderskan Siri
von Essen i fengelsehålan
för utnyttjande af barn
i förledande syfte.

-




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 232 gånger
Publicerad 2021-12-02 12:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP