Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Krasshet.


Smutsig, mager cynism


cynism är ordet för ruttenhet.
torra gatstenar
fångar min tunga,
vilken snabbt replikerar:
"den är min!
ni bara går undan
och det kommer
att göra er gott!"
tills mitt sköra hjärta
vill slita sig loss
och slår ett hårt slag
genom stapeln av gipsskivor.
skärvorna skär upp min tunga
och kryper ut på min haka.
du är så tyst nu.
ganska obekväm sits
vid åsynen
av smutsig, mager cynism.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 226 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-12-02 18:24



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Liksom gipsdamm på tungan, blä...
2021-12-05

  agh.nilsson
Den har en intuitivt explosiv kraft, bokmärkes för framtida läsning. Tack
2021-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen