Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
USA och Ryssland-träffades-på -OSSE -mötet i Sverige.


Ryssland använder kustmissilsystem "Bastion"i Stilla havet

Russia deploys coastal missile system in Pacific (VIDEO) — RT Russia & Former Soviet Union


https://sverigesradio.se/artikel/utrikesministrar-mots-i-stockholm


https://sverigesradio.se/artikel/forsta-gangen-pa-ar-usa-och-ryssland-traffades-pa-osse-motet

 

*Besättningarna i kustmissilsystemet "Bastion" tog för första gången över tjänstgöringen på ön Matua. Matua är en bebodd landmassa nära kurilöarnas centrum. Efter andra världskriget kom det under Sovjetunionens kontroll. Innan dess var det hem för en stor japansk bas. Det är nu i fokus för rysslands ansträngningar att öka den militära närvaron i Stilla havet.

"Stillahavsområdets missilbesättningar kommer att vara på dygnet runt-vakt på denna avlägsna ö i den centrala delen av Kuril Ridge för att kontrollera det intilliggande vattenområdet och tvångszonerna", säger det ryska östra militärdistriktet i ett uttalande.
"Militären och jag utforskade öns längd och bredd", skrev han och noterade att han besökte den för fem år sedan. – Ett av syftena med expeditionen var att ta reda på hur vattenförsörjningen i den japanska garnisonen hanterades. Det fanns ett helt system av kanaler, betongreservoarer för regnvatten och så vidare. För om du sätter upp en bas här, behöver du vatten. Tydligen löstes denna japanska gåta."Bastions mobila kustmissilsystem är beväpnat med Onyx överljuds självgående antiskeppsmissil. Den är utformad för att förstöra ytfartyg av alla slag.

På sin Telegramkanal beskrev krigskorrespondenten Alexander Kots ön Matua som att den bara hade "vulkanen Sarychev, rävar och möss".




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-02 23:26



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.facebook.com/557315734805183/videos/326727265604032/

2021-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP