Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Poesi för en paus


Eftermäles promemoria

Det har blivit på modet att kalla andra för mupp

Och ropa efter en avsättning och statskupp

En man pläderar för utrensning med orden

”Alla kan inte vara med” på justitiemorden

Vad blir det kvar i eftermäle av en stackare?

När han får höra att han i livet bara var en sån rackare?

”Jag bryr mig om mitt eftermäle” säger en kvinna

Vad har en oskyldig på det att enträget vinna?

Ett försök att sabotera och skada ett eftermäle

Utmynnar i en relationskyla kall som en tjäle

Utpekningar om presumtiva påhittade brott

Av en cyniker så betänksamt och planerat rått

Vårt eftermäle i livet efteråt kan vi inte påverka

Då det är andra som lever med det och till det medverka

Ett gott beteende hyllas och beröms ofta stort

Men glöms bort och faller hos en del i glömska lika fort

Om en människa längtar efter ihågkomst och evigt liv

Den kan hamna dammig och bortglömd i ett arkiv

Krigets bilder oss ständigt tragiskt påminner

Om en del som i krigets fasor åminns och sedan försvinner

Vila i frid säger en del och hoppas på en evig fred

Man döms i efterlivet för incitament man satte i rörelse och spred

 

Taleptox Skrev

Den 20210629

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-03 05:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP