Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hyllning till min far och en annan man som också hette Karl.


Den trojanska hästen..

En krigare
i nattduksbordets spegel

Ser jag driva på sin häst

Han är en ryttare
jag köpt en gång som souvenir

Den minner mig om min far
Och om mannen som sjöng en gång
om den ökända hästen från Troja

En man med stort allvar
och integritet
Men som också kunde
spexa och skojs

Kanske var det för att minnas
denne man och hans verk

Jag en gång för länge sedan
I ett varmare land

Gick in i en souvenirbutik
Och föll pladask

För denne krigare
på sin ökända häst från Troja




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-03 09:03



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint reflekterande text. Men den ökända hästen från Troja var ju en tillverkad jättehäst i hemlighet fylld med soldater...inte så lik bilden. Men i fantasin är,allt möjligt!
2021-12-03

  Solstrale VIP
att ha en häst på sängbordet får vi hoppas ändå går att sova, och ingen galopperande!
2021-12-03

  Larz Gustafsson VIP
Karl Gerhard.
En hjälte som blev tystad av den svenska fascismen.
2021-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP