Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som om inget hänt

Jag vaknar omkring mig,
överallt;
finns!
- som om inget hänt

Ett anonymt HÄR
sträcker på sig
och gäspar i min kropp
- som om inget hänt

faller naturligt in i det mänskliga:
vanor, plikter, moraliteter
och avsägandet av moraliteter,
bejakande av stridslystna drifter,
- som om om inget hänt

Jag håller mig för god för,
och inte värdig
- som om inget hänt

Jag törstar och hungrar
efter rättfärdighet
och slår mig med häpnad
- som om inget hänt

Lusten smackar på
mitt i kroppsvärmen,
meditationen löser ut
- som om inget hänt

Det är pang på rotblötan
och kalla kalkyler
- som om inget hänt

Det är förfördelning
och förmånstagande
- som om inget hänt

Gunwald Katt flyttar sig närmare
där jag ligger;
påbörjar sin morgontvätt
tätt under mitt ansikte,
och jag måste höja boken lite
för att kunna fortsätta läsa,
- som om inget hänt

Lättnaden andas ut
vid morgonens blås- och tarmtömning,
- som om inget hänt

Fascinationen
av Saigyos
och Bashos texter
oförminskas
- som om inget hänt

Intensiteten
i komponerandet
av klingande, klagande cut-ups
svider i ögonen
- som om inget hänt

Varje dags cykelträning fortsätter
på roller på övervåningen
- som om inget hänt

Diktskrivandet
är inne på samling tolv
sedan 2016;
den senaste denna
- som om inget hänt

Vildhustruns dotter Sara
föder tvillingarna Ville och Harry
i Norrbotten
- som om inget hänt

Föräldrar, ex-hustru, älskarinnor
och kamrater
avlider
- som om inget hänt

Sju år kvar till åttio,
- som om inget hänt

Allt händer hela tiden,
- som om inget hänt




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2021-12-03 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP