Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom stora drömmarna, lovikavantar och en barndomsvän

Vi var så kalla om fötterna
och vantarna från Ellos
var alltid blöta .
för vem skulle bry sig om att torka dom?
På bänken vid den gamla tågstationen
satt vi varje kväll ,
som en rutin i kaoset, och
likt en parantes bröt hon igenom
min hinna av ensamhet.
Våra pappor drack för mycket, det visste alla
Det förenade oss ,
vi var större
skulle aldrig gå vilse .
Not ever
Godstågen dånade in i lögnerna,
bommarna varnade
för livet, för motivet, för ängslan
och för rädslan
att fastna här .

Nu är vi 40 plus
och så här dags har dimman
vridit sig runt sin egen axel
över stora torget med de långa skuggorna
i en stad där alla känner mig
men ingen rör vid mig
Egentligen
Bara hon, och bänken
och de fulla farsorna
Med alla sina lättkränkta drömmar
och lovikavantar




Fri vers av Linda Olsson örn
Läst 116 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-12-03 14:45



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Japp, du skriver bra. Oväntade kast och mycket feeling.
2021-12-06

  Solstrale VIP
Otroligt vackert svårmod i melankolins mellanmjölksland! Fantastiskt bra och svart!
2021-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Linda Olsson örn
Linda Olsson örn