Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stämningen i cirkeln förtätas. Foto av författaren, Malmö.


Tio för de stora och fem för de små, lucka 5

 

Emma: Karmstolar och evigheter ger mig ingen tillfredsställelse i längden. Jag är så less på den här emman och de träliga stjälkstygnen. Jag längtar efter litteratur! Ernest Hemingway, varför kan vi inte läsa något av honom? A Farewell to Arms, till exempel? Farewell to armchairs, good day to literature! 

Ada: Nu har vi ju tagit ett beslut om att litteraturen får vänta till våren.

Beda: Jag ber om ursäkt, men jag håller inte alls med. Det är bara du som har tagit ett enväldigt beslut Ada, och du har inte förklarat dina skäl.

Cilla: Åh. Jag längtar bort härifrån. Till cirkuslivet, clownerna och confettin.

Dora: Ni är bedårande allihopa, men ack så dåraktiga. Dröm och dikt är släkt, som Strindberg skrev i sitt drama. Ett Drömspel.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Nanna X
Läst 174 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-12-05 06:55



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tycker en smula synd om Cilla, som har så begränsad vokabulär att sila sina guldkorn ur. Om C-fenomenen skulle ta slut, får väl Cilla börja snylta på S-orden, ösa ur dess större skattkista...?
2021-12-06

  TrollTörnTrappan VIP
Bedårande var ett passande ord i sammanhanget!! Både Beda o Dora skulle kunna ge sådant hänfört utlåtande - när de inte är upptagna med att ge mothugg?!
2021-12-06

    Lars Gullberg
Om du inte hade skrivit hade dessa kvinnor inte existerat. Möjligen i undertecknades tankar. Skapandet är en del av skapelsen. Jag tillhör den skaran som väljer att faktisk tro att dessa damer existerar. Fantasi är verklighet. Verklighet är fantasi. Tomten finns släpp ut barnet inom dej och gör denna plats lite vackrare

Tack fina vännen
//Lasse
2021-12-06

  Maria Sundelin VIP
En önskan till något annat har vi alla ibland
2021-12-05

  AiA Maria den fria

Reflekterar över Adas upplevelse av ”vi:et” och över motståndet (?) till litteraturen

Oavsett...en berikande samling ”damer”

Tack!
2021-12-05

  SatansSon VIP
Strindberg hade rätt.
2021-12-05

  Anya VIP
Blir lite nyfiken på denna Cilla som levt cirkusliv. Tycker om damerna. De verkar som om de är belästa.
2021-12-05

  Solstrale VIP
Så litterärt uppskjutande kanske blir korsstygn i taket tillsist då de måste läsa julevangeliumet visst! Kul dialog/drama!
2021-12-05

  Kajan VIP
Här kommer de stora frågorna in, konstens och därmed litteraturens betydelse och plats hos människan. Även Adas synbart odemokratiska beslut börjar ifrågasättas, spännande !
2021-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X