Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsversen 100 år...

Dagsversen sägs det, kallas
poesins popmusik, i hopp om
tolerans är det väl bara att göra
ett försök och låta orden skjuta skott
just nu känns det för mig mer än brått!
DN var pionjär på 1920-talet för
dagsversens etablering i Sverige.
Dagsverser skrevs med anknytning
till aktuella händelser...

När det nya året nu är i antågande
då hoppas jag att vi kvinns slipper höra
av en ny plågoande igen, men hur skall vi
egentligen undgå den... Nå´n som vet...

Den dyker upp, gör sitt och sen finns ett
kvinns inte mer, och det om och om igen sker,
vad är det som gör att det finns nå´n som ser
ett kvinns som ett villebråd fritt att
bara ta livet av... För den som vill...

Likt en urdrucken pappersmugg, när kaffet är slut
bara klämma ihop och kasta bort sen, som skräp...

Det sägs, sa nå´n, att det dödas en kvinna var 3:e dag
i Sverige... Jag har ju blivit överfallen av för mig
främmande män, aldrig fått någon hjälp av nå´n
att ta mig loss, fått klara av det själv...

Jag fattar inte att jag har lyckats att göra mig fri...
Och komma loss...

När jag i juni-63 var i 9:e månaden väntade det
första barnet skulle gå över Kungsportsbron vid
Paddan i Göteborg, kom en man fram till mig
jag backade, han följde efter mig slog armarna om
mig, jag försökte göra mig fri, försiktigt, jag
TÄNKTE PÅ MITT BARN JU, allt hände på
ljusan dagen mitt i stan, ingen hjälpte
mig, det kunde ju inte undgått nå´n
hur den blivande mamman kämpade
för att bli fri ifrån mannen, till min
häpnad lyckades jag, strax innan var
jag säker på att ramla ner i Vallgraven...

















Övriga genrer (Drama/Dialog) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-03 19:03



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Du är en stjärna och inget irrbloss det är därför du tagit dig loss, och för att du sluppit träffa på en koloss, liksom myran som brottas med ett toy, sådant är aldrig skoj... Vi ska enas och förenas kring noll tolerans för sådant anser jag, inför pass där man visar att man, just ja, "man" får visa pass på, liksom med covidpass, att mannen är snäll och har gått en kurs i hur vara en man, för detta tyvärr inte alla kan...
2021-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt