Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Turkiskt tillverkad Bayraktar TB2-drönare från Ankara.

Putin kritiserade i en diskussion med Erdogan den ukrainska arméns användning av militära drönare från Ankara. Rysslands president Vladimir Putin kritiserade i fredags under ett telefonsamtal med sin turkiske motsvarighet Recep Tayyip Erdogan den ukrainska arméns användning av militära drönare från Ankara, uppger AFP. Enligt Putin är de turkiska styrkornas användning av turkiskt tillverkade Bayraktar-drönare, som också användes för att starta en skjutning mot pro-ryska separatister i oktober, en "utmaning". Den ryske presidenten har kritiserat Kievs "destruktiva politik", som han sa syftar till att "undergräva Minsk-avtalen" som undertecknades 2015 och som syftar till att avsluta konflikten i Ukrainas separatistiska öst, men vars politiska komponent aldrig har tillämpats. Vladimir Putin betonade också i detta telefonsamtal "behovet för Kiev att överge alla försök till krig" i östra Ukraina, enligt ett uttalande från Kreml. Dessa anklagelser kommer mitt i spänningarna mellan Ryssland och Ukraina, eftersom Moskva anklagas för att ha gått med trupper vid gränsen för en eventuell offensiv. Kreml förnekar alla planer på att göra det och anklagar Kiev för att planera ett "militärt äventyr" mot separatister i öst. I slutet av oktober använde den ukrainska militären en turkiskt tillverkad Bayraktar TB2-drönare för att träffa en Howitzer D-30-kanon av pro-ryska rebeller. Kuppen har kritiserats av både Ryssland och Frankrike och Tyskland för att ha medlat fredsprocessen i östra Ukraina. Användningen av stridsdrönare i några av de senaste konflikterna, som den mellan Azerbajdzjan och Armenien 2020, har tippat maktbalansen. Ukrainas militära styrkor har kämpat mot proryska separatister i östra delen av landet sedan 2014, i en konflikt som hittills har dödat 13 000 människor.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2021-12-03 23:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP