Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


smått sent tillkommen, eftersom jag jobbat mig igenom ännu mera snö än ännu mera snö (och sökt avlasta min möra kropp med lite mera sömn)


TRULLkalendern Lucka 3

 

 

 

Älgtomten har fått snö ända upp över joggingskorna.

 

 

Hästtomten har fått snö ända upp emot ändalykten.

 

 

Rävtomten har fått snö ända upp under öronlapparna.

 

 

(Mustomten har fått snö så det räcker till hela hyreshuset.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-03 23:53



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jaså, även G har gått med tidningar! Hur vackert och hemskt mysigt snön kan forma sig kring husen - det blir allt svårare att hinna njuta av, även om jag känner det i många sekunder sammanlagt.

Förr om åren kunde distrikten ta någon timme eller två - numera är de halvannan arbetsdag (redan utan snö), ofta mycket mer än så.

Jo tack Sol, kärleksfullt smältande kunde man ju hoppas på - eller avpassande efter vars o ens nivå - åtminstone att de hjälps åt att ploga... som många stadsbor uppenbarligen gör i verkligheten - när de väl har vaknat.
2021-12-06

  TrollTörnTrappan VIP
Minsann Nanna, jag märker nu att mustomten må känna det hårt att behöva stå inom parentes (ensam) - som om det inte vore nog med att drunkna i snön... rent övermänskligt svårt.
Emellertid var min idé att ha TRE exempel (enligt allt vad Tripp-Trapp-Trull-logik heter) så det fjärde fick åtskiljas på något vis.
Räckte tydligen inte med snö upp till ansiktet för att gestalta min upplevelse av föregående morgon.
2021-12-04

  Solstrale VIP
Stackars liten, men den solidaritet de andra kan ge för nog alla snö att smälta... Kul!
2021-12-04

  Nanna X
Jag tycker lite synd om mustomten. Varför ska han stå inom parentes?
2021-12-04

  Gunwale VIP
Nu blir jag påmind om när jag gick ut med morgontidningar i Masthugget tidiga mornar i djup snö! (Ditt jobb är säkert tio gånger värre!). Jag minns mest hur vackra de små gårdarna blev av snön...
Den där musen på slutet får mig att tänka på råttan i Nils Karlsson-Pyssling-filmen, som jag såg idag. Han hyrde också.
2021-12-04
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP