Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många funderingar som rör sig inom just nu ... - oktober 2012 men så ock återkommande genom åren fram tills idag ...


Upprepad smärta ...

... gör inte mindre ont
för att man vänjer sig vid
att den återkommer 
mer eller mindre regelbundet ...

Likaså är det med sorg

- Att man förlorar fler man älskar
kan med tiden bli någonting
man till och med vänjer sig vid
och nästan kommer till att förvänta sig ...

- Men känslan av sorg blir inte mindre
för att man tvingas uppleva den gång på gång på gång
Och det är inte mindre smärtsamt!

... Däremot kanske man lär sig hantera det hela
på ett sätt som stör omvärlden i något mindre grad
än när man första gången uppelevde någonting liknande ...

... Ty vi behöver känna inklusion
närhet, samhörighet 
och i sorg och smärta
är den exklusion
vilken ofta blir konsekvensen av
vår generella svårighet med att 
klara av andras lidanden,
något som får den som har sorg
och som plågas av lidanden 
att gömma undan sorg och smärta
så djupt som möjligt inne i sitt hjärta ...

Och just därför 
- Glöm inte att det inte är den som skriker högst
som är den som alltid nödvändigtvis är
den som har ondast eller lider allra mest ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-12-04 04:28



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Intensiteten i uttalandet
står ofta i omvänd proportion
till sanningen
2021-12-04

  Bengt H VIP
Ja så är det.
2021-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP