Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur En Livsbejakares Dikter


Tillvarons tröghet

En dröm jag drömde i natt

En man frågade mig;

”Har du också upptäckt

Tillvarons tröghet?”

Ja sa jag, jag har upptäckt

Det klister som limmar

Fast våra fötter vid marken

Bundna är fötterna till

Jordens salt

Jag går mot vägens slut

Vid hamnen ligger det

En segelbåt och väntar

Med svårighet äntrar

Jag båten som för mig

Till ut på livets hav

En tavla målad

Föreställandes vår Herre

Hänger på kajutans vägg

Relingen är hal och jag halkar

På båtens däck

Styrman står vid rodret

Och säger ”håll i dig

Annars kan du ramla överbord”

Jag tar tag i ett rep

Och färden fortsätter

Med skakiga rörelser

Seglen fylls av vinden

Ut på det vida havet färdas vi

Med en fart som gör

Att jag får svindel

Tillvarons tröghet accentuerad

 

Taleptox Skrev

Den 20210823

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2021-12-04 07:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP