Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julmarknad

Inatt kom vintern
den vaddmjuka världen.

Han skyndade med långa, bestämda kliv
mot marknaden i parken,
mot folkhavet,
mot alla dofterna -
saffran, kanel, glögg, enris, rök från grillarna …

Han tackade Gud
för allt,
också för den läckert röda täckjackan,
en oväntad gåva i rätt ögonblick.

Han tackade Gud för sin vän på intensiven,
på andra sidan skrakvattnet.
”Tack att du bär honom genom lidandet,
jag har honom i varje ångande andetag,
ge honom kraft att andas som jag,
gör så att infektionen vissnar som älggräset där …”

Han köpte ett korsriddarsvärd åt sin vän,
ett vapen mot ondskans andemakter,
en symbol för Ordet,
som ett V-tecken.

En flock dyngkajor flaxade skränande bort
mot The Magic Forest,
trolskt upplyst av stjärnmyriader.
Han rusade efter dem,
vild och galen högg han omkring sig,
en överlåten vapendragare.

Kanske är fönstret öppet,
kanske hör han mitt stridsrop,
säkert dör han inte!


Jag skulle kunnat sälja mina diktböcker här
tänkte han mitt i ursinnet.




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-04 11:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP