Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grundläggande förändring påtvingad av Facebook

Försiktig! Grundläggande förändring påtvingad av Facebook.

De som inte följer detta i slutet av året kommer att förlora sitt konto Facebook-representanter har beslutat att tvinga fler användare att logga in för att skydda sina konton från hackare.

De som inte accepterar kommer att drabbas av konsekvenserna. Omkring 1,5 miljoner Facebook-användare kommer att behöva aktivera och använda tvåstegsinloggning i slutet av detta år. Och det är för att säkra hans konto.

Representanter för det viktigaste sociala nätverket har beslutat att utöka programmet Facebook Protect, som syftar till att skydda konton som de anser löper stor risk att bli måltavla av hackare eller vissa regeringar, men även aktivisters, journalisters och politikers.

Åtgärden som Facebook vidtagit för att säkra konton Utbyggnaden av programmet som lanserades inför förra årets presidentval i USA (USA) innebär att mer än 1,5 miljoner konton i 50 länder måste börja använda 2FA (tvåfaktorsautentisering) om de inte redan gör det.

Enligt Facebook har cirka 950 000 av de 1,5 miljoner kontona redan aktiverat 2FA-autentisering. 2FA-autentisering lägger till ett extra lager av säkerhet, och kräver, förutom användarnamn och lösenord, en tillfällig kod, mottagen på telefonen eller genererad med hjälp av en specialiserad applikation, som 1Password eller Authy.

Användare av Facebook Protect-konton som inte kommer att aktivera sin 2FA-autentisering förrän i slutet av detta år kommer att drabbas av konsekvenser. Och det beror på att de kommer att förlora åtkomst till det kontot. Åtkomst kan bara återfås efter att 2FA-autentisering har aktiverats.

Tillkännagivandet gjordes av grundaren Mark Zuckerberg Nyligen meddelade Mark Zuckerberg, grundaren av Facebook, att nätverket redan visar mindre policy för sina användare, i ett subtilt erkännande av den roll som plattformen spelade i kommunikationen och organisationen av angriparna, och inom några månader började saker och ting att show. Specifikt, i vissa delar av världen, såsom USA, Sverige, Spanien, Irland, Kanada, Brasilien, Costa Rica och Indonesien, sjönk Facebooks policynivå för ett begränsat antal användare, och Zuckerberg förklarade att detta var effekt av de första testfaserna, som kommer att förlängas.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-05 00:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP