Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Text - kontext


Jag börjar bli gammal
i bokstävernas skog
men jag är rösten
i min berättelse

Jag uppgraderar mig ibland
söker vad som gäller nu
återfinner min egen mittlinje
intar den grundläggande riktningen

Allt vad jag gör flyter lugnt och fint
forcera jag ett mål
tappar jag min nyckel
eller glömmer vart jag är på väg

Nya perspektiv och alternativa sätt att tänka
tar tid att genomskåda och förstå
men bland nyheters behag
finner jag ibland något som är värt att lägga tid på

Tar jag tag i det som lockar blir jag glad av att lära
och så får jag uthållighet nog till att öva, öva, öva
så att min nya kunskap kan passa som handen i handsken
och jag byter kostym om min helhets syn kräver det

Den tid jag har håller jag av som en skatt
ett skratt, en dessert, en gåva
och om utifall min barndom är över nu
vad jag håller av den

Frågan med svaret som gäckar likt en gåta
rösten som improviserar en saga
mor och far och lilla syster
alla dem jag älskat har, älskar jag
min man, mina barn och de vänner jag har
finner jag inom mig, i mitt hjärtas rymd




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-05 01:46



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Mycket klokt. Går rakt in i hjärtat.
2021-12-08

  lila fjäderblomman VIP
En vacker kärleksdeklaration till livskonstnären i sig- livet och människorna däri
2021-12-06

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om att leva med öppna sinnen, att ta vara på och njuta av livet.
2021-12-06

  Anya VIP
Åhh vilken livsvisdom. Så fint med en mycket varm ton. Du kan verkligen lära ut. Läser och läser igen.
2021-12-05

  Solstrale VIP
Livets skola gör du en fin vandring genom, väl belyst i din dikt med sikt på det av vikt! Tack! :)
2021-12-05

  Kungskobran VIP
Ju äldre man blir desto mer måste man höja röster för att höras.
Fint om att det gäller att hänga med och betydelsen av nära och kära.
2021-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP