Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Det som inte bär, brister

 


På en bro som bär från hit till dit
fäster hon budskap under slitna tiljor  
Hela den samlade versionen av det
som blivit till på vägen
Med ärrade fingerspetsar har orden
präntats djupt och kännbart
Viljan har stundom drivit omkring
som förvildad men orden har aldrig
vikt undan från det som måste sägas
Över den bron kommer ingenting 
någonsin att bära, det ska gå sönder 


I mellanrummen trängs tappra försök
men de strävar förgäves likt diverse
främlingar som tror sig veta


Orden ovan har ingen punkt och
betydelsen av det är ytterst bestämd


Det är det som följa skall som är det
viktigaste hon någonsin yttrat
Sen kommer punkten, efter allt.




 


 


 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-12-05 02:37



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ord&meningar som bildar
Enbuskar stenar åkrar och
Förglömda åkertegar
Häftig och mäktig!
Läsupplevelse!
Tack!
;)
2021-12-09

    ej medlem längre
Känns på något sätt oundvikligt …
2021-12-05

  Lottie Ålhed VIP
”Orden har aldrig vikit undan från det som behöver sägas” Fint foto och poesi när den är som bäst. Bokmärkes.
2021-12-05

  Larz Gustafsson VIP
Cool bild!

Kommer att tänka på Theodorakis' "En sång om frihet" (med svensk text av Bo Setterlind) när jag läser.

Det var också Bo som skrev: "Det går en bro från tro till ro".

https://www.youtube.com/watch?v=0tYdCP8YnK8

2021-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP