Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Cirkelkaffe eller bågnande cirkus, det är frågan. Foto av författaren, Malmö.


Tio för de stora och fem för de små, lucka 9

 

Dora: Då så, mina kära, dåraktiga väninnor, tycker ni inte det är dags för en kopp kaffe? Med tunna skivor till, av pepparkakor kanske?

Emma: Enig med föregående talare. Evigheter sedan man fick en tår på tand. Ursäkta att jag talar tydligt.

Ada: Allvarligt talat damer, är det här en kaffecirkel? Sladdra och sörpla Cirkelkaffe? Jag trodde vi var mer seriösa än så. Jag har redan fixat fikat. Allt är tillrett.

Beda: Bruttor, kan ni inte hålla tyst ett slag? Jag är inne i en intensiv fas i mitt broderi. Somt byggdes på hälleberget, men den här lappen ska vila på fastan grund. Vliselin kanske, har vi det?

Cilla: Cirklar som katten kring het julgröt, gör ni... Vad ska det där föreställa? Din cirkelformade sybåge bågnar ju! Rena cirkusen! Den liknar minsann en vitsminkad clown, fattas bara ett par stora skor!

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Nanna X
Läst 129 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-12-09 05:46



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Nu dök frågefigurerna upp igen. Va Märkligt. Två st är dom också. Kanske två systrar som också vill va med??
2021-12-12

    Lars Gullberg
Är det här slutavhandlingen på begreppet systerskap. Skulle va coolt att göra en parallell mansjunta??
2021-12-12

    Lena Söderkvist VIP
Fyndigt det där med Cirkelkaffe. Damerna kacklar vidare, det är gemytligt, knasigt, typiskt...
2021-12-11

  TrollTörnTrappan VIP
Kul följa hur sällskapet slits emellan ambitiös brodyr och lättsamt sörplande...!

Får 50-tals-feeling här, när de tunna skivorna antyder Siwans sång(?) och "sybåge bågnar" för min fantasi till bågar = motorhojar.
2021-12-09

  Anya VIP
Kul när du jobbar med allitteration till namnen.
2021-12-09

  Kajan VIP
Härligt brokig brokad med flera roliga anspelningar, märkligt underhållande och underhållande märkligt !
2021-12-09

  Solstrale VIP
Surrealistisk ekvilibristisk pärla! Bågar, spetsbågar, frivoliteter och allt vad det heter broderie och byderier i vers på meter... Genialt!
2021-12-09

  Maria Sundelin VIP
Många gamla paralleller
2021-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X